En Anden Virkelighed

Om livet for os som familie, der pludselig står overfor en usikker fremtid, da vores datter, 4 dage før sin 4 års fødselsdag i 2012, diagnosticeres med en tumor i hjernen. Adskillige tilbagefald følger. Dette er vores Anden Virkelighed.

Højde og drøjde og Neuro anæstesien.

IMG_0462

106,4 cm menneske med en fin vægt af 19,5kg. Ingen allergier, løse tænder eller andre sjove metalimplantater.
Vi var til anæstesitilsyn i dag – skulle lige svinge forbi ambulatoriet og samle Noelles journal op og så ellers over i opgang 3, op på 4. og vente på en anæstesilæge. Vi havde tid mellem 12-14 og det er altid et løst begreb. Jeg havde et lille håb om, at vi ville komme til hurtigt, fordi Skinke var på Riget et par timer tidligere med G-man og de sejlede lige igennem. Hun nåede faktisk lige at se os svinge ind på Riget netop som de kørte hjemad. Kunne ellers sagtens have nydt en kop et eller andet sammen med dem, men sådan skulle det ikke være i dag.
Da vi ankommer til selve “venteværelset”, der er lige så sexet, som deres skilt på væggen, er alle 5 stole tomme – yay! Så ringer man på en klokke, sætter sig til rette og lige pludselig går døren op og man bliver kaldt ind. Jeg benyttede mig af muligheden for at kigge i Noelles journal – det er altid spændende at se diverse diagnoser på fagsproget – så kan jeg lige tage et par billeder og læse lidt op herhjemme. Der lå også nogle kragetæer fra Øjenlægen, som jeg absolut ikke kunne tyde, hun må være meget dygtig!

IMG_0463

Jeg har et mundbind om halsen fordi jeg ikke må færdes på ambulatoriet uden et sådan så længe jeg er forkølet/har bihulebetændelse, som jeg hælder meget kraftigt til her til aften – alle ungerne dér har nedsat immunforsvar og det samme gør sig gældende i morgen på afdelingen, hvor vi tilbringer ventetiden inden scanningen.

Nå, men vi blev kaldt ind hurtigt i dag – vi ventede kun små 5 minutter og det var Susanne, som vi tidligere er blevet bedøvet af. Vi gennemgik the usual, højde, drøjde, nogle løse tænder, allergier osv. Hvordan skal hun bedøves? Med maske tak. Ingen nåle før hun sover. Så hellere druknesøvnen. For hendes skyld. Nå, siger Susanne – en rigtig rødhåret pige, hva’! Jeps. Følger temperamentet også med? Det historisk store hysteriske anfald, hun fik ved aftensmaden i går comes to mind – Jeps. Min datter – all in. Elsker det og hende.
Jeg spørger ind til en tid, da vi har en tidsramme, der hedder fra 8-11.30 og jeg ser at hun er skemalagt til ca 8.30 – der er 1 før os, der skal scannes, men det er kun en hjernescanning. Noelle skal have det, de kalder en Neuroakse – dvs hele hovedet og ryggen med (plus nogle ekstra mhp hendes højre øje). Det tager et sted mellem 1 1/2-2 timer så det bliver en lang scanning. Men det er jo alligevel altid kun en tidsplan, der holder, hvis den holder…. Alligevel er jeg lettet over at vi er nogle af de første, da fastende Noelle ikke er en skovtur i lunden. Det tvivler jeg på, at nogle børn er. Og Susanne fortæller mig, at de altid planlægger efter at få de yngste ind først. Fedt.
Fint møde – ingen dikkedarer – det er der ligesom aldrig med de der fagfolk – og det er også ok, bare de kan deres kram, når det kommer til at bedøve, holde i live og vække min unge.

På turen tilbage til ambulatoriet med journalen under armen måtte vi da også lige forbi det lille legehus i forhallen og lege købmand.

IMG_0468

Altid fedt at Noelle aldrig har udsolgt af burgere, is, pomfritter og snold – vi handlede lidt frem og tilbage og så spankulerede vi tilbage til Mette, vores sygeplejerske og afleverede journalen.
Vi er klar til i morgen.

Kategorier:Mandalay

Tags: , ,

1 reply

  1. Holder fingrene krydsede for jer i morgen, mens varme tanker sættes i kredsløb om Riget… Mon ikke de finder vej til jer i løbet af morgenen og formiddagen! Afventer i spænding den næste update! Let it be good!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s