En Anden Virkelighed

Om livet for os som familie, der pludselig står overfor en usikker fremtid, da vores datter, 4 dage før sin 4 års fødselsdag i 2012, diagnosticeres med en tumor i hjernen. Adskillige tilbagefald følger. Dette er vores Anden Virkelighed.

3 prikker, stok og armbind?

Øjenlægetid i dag. The Verdict!

IMG_1053

Var Noelles syn blevet bedre siden OP 2? Værre? Det samme? Alt var i spil og vi havde vores anelser, som Kamilla kunne bekræfte. Desværre og heldigvis. For jo, hun er stadig blind på begge højre synsfelter, men hun er dog ikke blevet værre og dermed “socialt blind”, som det hedder. Hun ‘slipper’ med at blive svagtseende… Og selvfølgelig puttet i en ny kasse. Synshandikap-kassen. Svagtseende. Trafikalt udfordret. Og her mener jeg både trafik, as in almen trafik på gader og stræder, men så sandelig også ‘børnetrafikken’ i Børnehaven – på trapperne, på legepladsen og i legesituationer.

IMG_1066

Overrasket? Nej. Ærgelig? Både ja og nej. Det kunne vel have været værre. Mest bekymrende udtalelse var, da Kamilla gav os en ny tid om en måneds tid, fordi Noelle stadig har resttumor siddende. Næ, det stopper nok aldrig, den der bekymring, der ligger i baghovedet. Angsten for hvordan fremtiden vil tegne sig.

Jeg prøver, at finde lidt humor frem – må huske at preppe Phoenix som chauffør, når den tid kommer. Må bestikke ham med noget kørekort, noget bil og hvad, der ellers virker til den tid. Muligvis vil hun kunne lære at cykle sikkert i trafikken, men det er igen noget, vi må tackle, når det bliver aktuelt.

Grunden til, at jeg kan tage så ‘let’ på det med synet, er nok, at vores største udfordring nu, er den halvsidige lammelse. For selvom Noelle ser super velfungerende ud på afstend er det så at sige fordi, tingene langtfra ser godt ud… Det er især finmotorikken, der ikke virker (endnu?), og det ser man ikke så meget til på legepladsen, når hun stormer rundt hvinende og storgrinende. Kun når hun så falder, hvilket hun gør for et godt ord. Sikke nogle knæ hun har efter et par timer i børnehaven i denne uge. Og sikke en træthed. Hun bliver sgu stadig møgtræt af lidt aktivitet. Nå, men nok om det. I morgen skal vi til Fysioterapeut – det bliver fedt.

Ingen armbind med prikker til os i denne omgang. Så håber vi at Familien Hansens synsudfordringer (med -8 til -10) ikke vælger at slå sig ned i min Flamme.

Kategorier:Mandalay

Tags:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s