En Anden Virkelighed

Om livet for os som familie, der pludselig står overfor en usikker fremtid, da vores datter, 4 dage før sin 4 års fødselsdag i 2012, diagnosticeres med en tumor i hjernen. Adskillige tilbagefald følger. Dette er vores Anden Virkelighed.

Hudpubertet

Hudpubertet. Jo, det er en ting, tilsyneladende! Vi udvidede i går vores personlige lægestab med Dr. A på afdelingen for Vækst og Reproduktion, fordi jeg har oplevet nogle ret så markante ændringer hos min Pomfrit. Nogle af den slags, der giver alle forældre sved på panden, faktisk. De pubertære karakteristika, fysiske og psykiske. De foranledigede mig til at maile vores afdelingslæge på børnekræftafdelingen lige før vores ferie og han ringe mig op med det samme. Han forklarede at man desværre ser en masse forskelligeartede forstyrrelser i hjernen hos opererede hjernetumorbørn og jeg husker faktisk svagt noget om evt hormonforstyrrelser, dengang Noelle skulle under kniven første gang. Vores læge henviste os øjeblikkeligt til Vækst og Reprod, hvor vi så skulle møde i går til undersøgelser. Blodprøverne var Pomfritten forberedt på – også selvom vi ikke havde smurt tryllecreme på hjemmefra. Hun tog det i stiv arm – kæft, hun er sgu sej! Men selve undersøgelsen blev hun både overrasket og overvældet over og jeg ville så inderligt ønske, at jeg havde vidst hvad det gik ud på, så jeg havde kunne preppe hende på det, men jeg anede det ikke på forhånd. Hun brød nemlig helt sammen og hulkede og græd så utrøsteligt at Dr. A måtte færdiggøre sin undersøgelse med Muslingen i min favn. Jeg bliver lidt trist indeni, når jeg sådan tænker nærmere over, hvor mange læger, der har gloet på, prikket i, mærket på og stukket i min lille skat. Hun har været igennem flere undersøgelser allerede nu, end størstedelen af voksne oplever i i et helt liv. Men det kan ikke være anderledes. Et vilkår. Og det er stadigvæk en lille pris at betale, forholdet taget i betragtning.

Men hudpubertet. Det kan det godt ende med at være – dvs ikke full blown pubertet, men ‘bare’ huden, der opfører sig pubertetsagtigt. Vi får svar såfremt der er noget i blodprøverne eller hånd røntgenbilledet, som vi fik taget i samme ombæring. Intet nyt er godt nyt og kontrol hos dem om 3 mdr, såmænd. Så nu kører vi 3-6 mdr’s kontroller hos hhv Børneonkologisk, mr scanninger, øjenklinikken samt vækst og reprod. Udover de obligatoriske tjek hos praktiserende læge og skolens sundhedsplejerske naturligvis.

Derudover har vi kunne bibeholde Noelles ridefysioterapi her i 1. klasse på trods af skemamæssige udfordringer og vores Fantastiske Frida er tilbage fra barsel, så efteråret bringer en masse dejlige genoptræningsstunder med sig – det er jeg sikker på (hud-)pubertet eller ej 🙂

Kategorier:Mandalay

Tags: , ,

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s