En Anden Virkelighed

Om livet for os som familie, der pludselig står overfor en usikker fremtid, da vores datter, 4 dage før sin 4 års fødselsdag i 2012, diagnosticeres med en tumor i hjernen. Adskillige tilbagefald følger. Dette er vores Anden Virkelighed.

Skyggebarn

Jeg skal huske ham. Huske, at være lidt ekstra opmærksom på hans behov, fjolle med ham, tale med ham og lytte til ham – lidt mere end jeg plejer. Mit Skyggebarn. Kender du det udtryk? Det raske barn. Jo, det får også en fin label, når nu Søster har en… Omend hans ikke er en label, der kan berøve ham livet, så er det en label, der vil påvirke ham resten af livet og som han kan have svært ved at pille ordentlig af. I hvert fald hvis jeg fejler som hans mor.
fullsizeoutput_327c
Et skyggebarn – barnet, der lever i skyggen af den alvorligt syge søskende.
Da min Musling var i behandlingsforløb i 2012-13 med operationer og talløse hospitalstjek var Mansen kun 1 år og et par måneder. Han var for ung til at forstå, hvad det skete.
Men nu er han en dreng på 5 år, der er langt mere bevidst om, hvad der foregår omkring ham. Han er en følsom lille fyr, der stadig har et stort behov for både kys og kram og selvom han aldrig har kendt til andet end en søster, der løber sjovt og kun bruger den ene hånd og arm, så bliver det også for ham en hård tid, vi går i møde. Denne gang vil han virkelig mærke, at vi splitter op og lever half and half på Hospitalet og hjemme. At han kun har 1 af os ad gangen og på skift. At vores overskud er mærket af urolig søvn, bekymringer og af angsten for at miste hans storesøster.
Vi er begge meget opmærksomme på ham, Hubby og jeg. Og på, at vi denne 4. gang, skal være lige så meget tilstede På Krogen, som vi er på 5054. Jeg vil forsøge at nyde tiden med Mansen alene hjemme – et Helle, hvor jeg får ligeså meget, som jeg giver… Min frække knægt, der sprudler af energi, fis og ballade. Han vil give mig et frirum, hvor vi kan tænde lys nok til at jage skyggerne bort.

Kategorier:Mandalay

2 replies

  1. Hans personlighed er svær at overse, selv i krisetider. Men nu skal der heller ikke lægges mere på dine skuldre.

    Sendt fra min iPad

    > Den 9. dec. 2016 kl. 16.05 skrev En Anden Virkelighed : > > >

  2. ❤️👨‍👩‍👧‍👦

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s