En Anden Virkelighed

Om livet for os som familie, der pludselig står overfor en usikker fremtid, da vores datter, 4 dage før sin 4 års fødselsdag i 2012, diagnosticeres med en tumor i hjernen. Adskillige tilbagefald følger. Dette er vores Anden Virkelighed.

En Anden Hverdag

Jeg mærker det næsten med det samme. Følelsen omslutter mig som et lunt tæppe og jeg mærker hvordan mine skuldre øjeblikkeligt sænker sig. Det er som jeg pludselig har alt den tid i verden, som om min kalender er helt åben – ingen skriblerier, ingen huskenoter og ingen klokkesnor i nakken. Bare tid… Og jeg frydes ved tanken om at have tid med Mansen – sådan helt enebarns-agtigt. Det er en luksus, som vi sjældent har til rådighed. Tid alene sammen, ham og jeg – og Daddy. Også selvom vi til dagligt prøver, at gøre plads til vores dejlige Skyggebarn.

– Nå, er det hårdt at skulle undvære Noelle i en uge? har flere spurgt mig om.
For at være ærlig, så har jeg glædet mig til denne uge – glædet mig til at have tid med Nord, glædet mig til at kunne slippe alt det, jeg dagligt bærer på, bare for et par dage. Nej, det er ikke hårdt for mig at sende Pomfritten på lejrskole, slet ikke med viden om, at hun har sin støttepædagog med (stort tak til Kommunen) – det er et pragtfuldt åndehul, en pause, som jeg mærker, jeg har SÅ godt af. Min Manse har godt af det. VI har godt af det – og jeg ved, at Noelle også har godt af det. Og så er jeg iøvrigt gået kold kl 21 hele ugen – trætheden har været absolut overvældende.

Ofte taler vi om, at det jo ikke er fordi Pomfritten synes at kræve så meget, men i det lille hul af ‘kalender-frihed’, som Pomfrittens lejrskole har vist sig at være, der står det mig meget klart, at det gør hun. Ingen genoptræning, diverse tjeks på Riget er flyttet til næste uge og ‘ganske almindelige’ hente/bringe til skole-dage med Mansen. Så mærker jeg, at det gør hun faktisk. Og det er vel ikke så unaturligt, alt taget i betragtning. Især ikke med sidste MR scannings resultat, der snart bliver afklaret yderligere her om en måneds tid.
Hvor er det en enorm frihed at vide, at hun er afsted i trygge hænder, og således kunne lege ‘normal familie’ herhjemme i et par dage. Det er lidt som at lære Nord at kende på en ny måde. Og han er altså noget så herlig – noget så sjov og skøn. Min dejligste dreng. Sjovt nok er der ingen konflikter, morgenerne glider ubesværet med hygge ved morgenbordet, tid til at lave madpakken sammen og eftermiddage med overskud til at snakke Fortnite, Star Wars og Guardians of the Galaxy.

Som jeg stod i badet i morges – i fred og ro – og skummede shampooen op, tænkte jeg over, om det mon var sådan her vores liv kunne have været, hvis ikke Noelle havde fået kræft…?
Det var med et lille hjertesuk jeg konstaterede, at det bette åndehul her, har vist en side af mit liv, som jeg gerne ville kunne dyppe tæerne i oftere. Og nogle gange kunne jeg bare godt trænge til et break. Bare et lille break til at kaste alt min kærlighed på den lækre knægt, der med spilopper i øjnene og en masse på hjertet, står klar til at tage imod.

fullsizeoutput_3e7d

Kategorier:Mandalay

Tags:

2 replies

  1. Uha kære Siff, hvor jeg forstår dig! Vi er alene med Victor i denne uge, 6 dage! Og hvor er det skønt og godt for os alle. Og jeg har haft de samme tanker som dig, er det sådan vores liv havde været, hvis ikke Oliver havde sine handicaps? Men det har han, og det lever vi med, det skal vi. Men dette meget sjældne pusterum giver fornyet energi, og det kommer alle tilgode, også Oliver, som kommer hjem imorgen efter en tur i Danmark hos farmor, hvor også han har haft det super godt.
    Kram til jer ❤️

    • Nemlig, Gitte! Og der er ingen selvmedlidenhed at spore hos nogle af de familier, jeg kender med handi-børn – det er faktisk ret så beundringsværdigt! Man gør hvad man skal, fordi man skal. Og så elsker man jo de kræ uanset 😉 ❤
      Kram lige retur til dig og dine !

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s