En Anden Virkelighed

Om livet for os som familie, der pludselig står overfor en usikker fremtid, da vores datter, 4 dage før sin 4 års fødselsdag i 2012, diagnosticeres med en tumor i hjernen. Adskillige tilbagefald følger. Dette er vores Anden Virkelighed.

Børnekræft – lidt fakta

Er den godartet eller ondartet? Det første spørgsmål vi møder, når vi taler om vores anden virkelighed. Også det første spørgsmål vi stillede, da vi sad overfor lægerne på 5054 den 20. oktober 2012. Jo, altså, man omtaler dem ikke som sådan længere, forklarer vores læge. Det er jo aldrig en god ting at have en tumor i hjernen, så en ‘godartet’ tumor er et misvisende begreb. De kategoriseres i forhold til, hvor hurtigt eller hvor langsomt de vokser. Hvor invasive de er, hvor hurtigt de spreder sig. Der er også andre faktorer, der afgør hvor livstruende en tumor er – såsom barnets alder, størrelse og placering af den. Disse spiller i høj grad også en afgørende rolle for barnets livskvalitet og overlevelse.
Umiddelbart ser den Noelle har, ud til at være afgrænset og det er en god ting! Dog er den af en anseelig størrelse – som et hønseæg og så er der det med placeringen af den. Den sidder et sted, hvor det er meget, meget vanskeligt at operere den, nemlig delvist i hjernestammen og i venstre hjernehalvdel. At lade den sidde vil med sikkerhed være fatal for Noelle, så vi skal have den ud.

I Danmark diagnosticeres der årligt ca. 150-180 børnekræfttilfælde og en stor andel af dem er Leukæmi. Ca. 25% af børnekræfttilfældene er hjernetumorer. Placeringerne af disse varierer naturligvis, men oftest ses disse i de yderliggende dele af hjernen og ofte på lillehjernen og der er adskillige faktorer, der afgører, hvor livstruende tumoren er.

Læs mere på

http://www.cancer.dk/boern+unge/

http://www.cancer.dk/sundskole/kraeftital/Boern+og+kraeft.htm

http://www.boernecancerfonden.dk/Menu/Informationsmateriale/Sygdomme

http://www.cancerbarn.dk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s